Vrouw & Kind Centrum(VKC)

Locatie: Haarlem-Zuid

Heijmans gaat in opdracht van het Spaarne Gasthuis het Vrouw & Kind Centrum (VKC) in Haarlem Zuid verbouwen. Met de verbouwing van de kinderverpleegafdeling, kraam- en neonatologieafdeling, en de verlosafdeling wil het ziekenhuis in de toekomst meer gezinsgerichte zorg bieden aan moeder en kind. In oktober 2018 is de verbouwing voltooid en wordt het Vrouw & Kind Centrum geopend.

Voor de verbouwing van de twee verdiepingen van het VKC wordt gebruikgemaakt van een zogenoemd schuifplan. Het betekent dat de medische zorg op de betreffende afdelingen kan blijven doorgaan en Heijmans de verbouwwerkzaamheden daarop in fases aanpast. Heijmans is tijdens de verbouwing van het VKC (bruto vloeroppervlak 4.500 m2) verantwoordelijk voor alle bouwkundige en installatietechnische werkzaamheden.

In samenwerking met Heijmans heeft 3BM het ontwerp van de architect tot een zeer gedetailleerd uitvoeringsgereedplan uitgewerkt. Bijzonder is dat we naast de nieuwbouw ook de sloopfase inzichtelijk hebben gemaakt in onze modellen wat erg behulpzaam zal zijn in de uitvoering.

Project delen met: