Vakgroep Detail Engineering Bouwsystemen

De vakgroep Detail Engineering Bouwsystemen(DEB) is een zeer snel groeiende en succesvolle afdeling binnen Ingenieursbureau 3BM. In algemene zin verzorgen we zeer veel soorten detailengineering van verschillende soorten bouwsystemen. Enkele voorbeelden van bouwsystemen waarvoor we de detailengineering verzorgen.

Onze aanpak is dat we doorgaans starten met het opzetten van 2D details in overleg met alle betrokken partijen. Vervolgens wordt er een 3D-model gemaakt van het project. Alle partijen leveren hier opmerkingen op. Vervolgens gaan we verder met uitwerken van het project tot op boutjes en moertjes niveau of het niveau wat de opdrachtgever nuttig en wenselijk acht.

Andere producten die we leveren binnen deze afdeling.

Uitgelicht: Houtskeletbouw

3BM onderscheidt zich door het uitwerken van bijzondere houten constructies, kappen en vormen. Door de reeds door 3BM ontwikkelde slimme 3D-componenten kan 3BM gemakkelijk elk HSB project opzetten. Door contact te houden met de uitvoerende mensen in de werkplaats en op de bouwplaats begeleidt 3BM de aannemer en timmerlieden tijdens de uitvoering en hebben zich tot volwaardig sparringspartner ontwikkeld om mee te denken.

Door de kennis van hout, constructief inzicht en rekening houdend met de (bouwfysische) eigenschappen van hout zorgt 3BM voor een degelijke oplossing van uw HSB project. Als het project geprefabriceerd wordt, houdt 3BM rekening met de productiecapaciteit en materieel van de aannemer, en vertaalt dat in makkelijk te verwerken en te transporteren elementen. Uit het model kunnen de bestellijsten, en elementtekeningen gehaald worden die nodig zijn om de elementen te vervaardigen. Op deze elementtekeningen kan 3BM het gewicht en de benodigde balken met afkortlengtes voor het element aangeven. 3BM voorziet de elementtekening van een zodanige maatvoering dat inzichtelijk wordt hoe het element gemaakt moet worden.

Voor het uitwerken van de gevel is nauwkeurigheid vereist. Er moet rekening gehouden worden met de thermische lijn, geluidswering, waterdichtheid, de overgang naar andere materialen en de bevestiging van alle onderdelen.

CONTACTPERSOON:

Piet Mol

CLT Woonhuis

Voor JM concepten hebben wij een CLT woning uitgewerkt. CLT staat voor Cross Laminated Timber. Dit is een bouwmethode waar meerdere houtenplaten of…

Natuursteen brug Utrecht

in Samenwerking met van Stokkum is er gebouwd aan een natuurstenen brug. De brug is gemodelleerd in Revit en dynamo. De mooie plaatbrug is te vinden..